Philips docking station / wekker voor iPhone

Recent aangeschaft via Bol.com, Philips DS1100 – Docking station voor iPod en iPhone.

Als docking station is de DS1100 heel erg degelijk. Geen gedoe meer met een docking station dat te licht is en daardoor aan de iPhone blijft hangen bij het ontkoppelen. Ook een iPhone met bumper is makkelijk te koppelen.

Het geluid is goed, ook de lage tonen en het apparaat ziet er netjes afgewerkt uit. Aan de voorkant is de tijd af te lezen. De tijd wordt gesynchroniseerd met de tijd op de telefoon.

De app die je moet installeren (ja moet, want als je de app niet installeert, krijg je elke keer bij het aansluiten de vraag of de app geïnstalleerd moet worden) is niet bruikbaar. Ik begrijp ook niet goed waarom Philips de app gemaakt heeft, alles werkt net niet. Gelukkig is voor alle functies wel een alternatieve app beschikbaar. Zie voor details ook de reviews van de Fidelio app in de App Store.

Verder kan je de lichtsterkte van de klok handmatig instellen (waarom niet automatisch aanpassen aan het omgevingslicht?) en zit er een soort lampje in dat de onderkant verlicht, een soort nachtlampje. Het nut van dit nachtlampje heb ik niet kunnen ontdekken, het licht is erg zwak.

Al met al tevreden over het apparaat. De Philips DS1100 is goed als lader en als wekker te gebruiken. Daarnaast is het geluid goed. Op een paar punten is het apparaat te verbeteren, zoals automatische lichtsterkte voor de klok en licht aan de bovenkant om in het donker makkelijk te kunnen koppelen.

Update 2012-06-26: Nieuwe foto toegevoegd waarop te zien is dat de tijd bij daglicht niet zichtbaar is. Jammer dat de helderheid van de cijfers niet automatisch wordt aangepast aan het omgevingslicht.

Bij daglicht is de tijd niet te zien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *